ocaña, ilustración, arte, rollo, barcelona, teatro, pintura, lgtb, anarquista

Visitant, veient, escoltant i llegint.

A continuació us explico que és el que m’ha cridat més l’atenció últimament.

Visitant: Ocaña va ser un dels màxims exponents “del Rollo” (moguda barcelonina) dels anys de la transició. Fa temps vaig trobar al YouTube un biopic que li va fer el Ventura Pons i vaig quedar bocabadat amb la seva forma de pensar i de fer, perquè enguany, continua anant un pas endavant. Ahir vaig tenir la sort de visitar una exposició amb obres seves i d’altres creadors que m’ha agradat molt, sobretot per conèixer una mica més el vessant pictòric de l’artista. La instal·lació serà fins als finals de gener, mooolt recomanable!

motiongraphics, animació, disney, principis

Veient: Un vídeo ben didàctic on s’explica amb formes simples, els dotze principis bàsics de l’animació que van desenvolupar els pioners de l’animació vanguardista. En el motiongraphics s’ha aconseguit reduir a set: Timing, Spacing, Anticipació, Acció continuada, Superposició, Squash & strech i acció secundària.

Chema Peral, ilustración, podcast, xerrades, dibuix, yodibujo, art, còmic

Escoltant: Sublim el que ha fet aquest home, explicar les seves aventures i desventures a través d’un Podcast. Realment no estem sols, escoltar-lo ha estat genial perquè parla sense pèls a la llengua i denuncia la precarietat, o millor dit, esclavitud, que patim els que ens dediquem al dibuix, il·lustració, còmic… També aprofita per punxar bona música, entrevistar a il·lustradores i fer comunitat, que bona falta ens fa als que “vivim del cuentu”. La mala notícia és que de moment deixa el projecte aparcat i no se sap si continuarà més endavant… Espero que no sigui així perquè m’ha acompanyat molt aquests dies i el trobaré a faltar segur.

leyendo, ilustración infantil, album ilustrado, cursos, talleres, dibujo, workshops, sabadell, laia codina, cucatraca

Llegint: Em considero un fanàtic del còmic, però últimament estic aprofundint en el món de l’àlbum il·lustrat, és un tema que sempre he tingut en el cap, de fet, el meu projecte de final de curs a l’Escola d’Art, va ser el disseny d’una col·lecció de contes infantils. Fent surf per internet, vaig arribar al blog de Laia Codina (Cucatraca) i no he dubtat ni un moment a subscriure’m per seguir aquest fil.

Fins ara, amics, i no oblideu tapar-vos durant les nits que fa fred 🙂

Leave a Comment

Leave a Comment