logotip, tipografia, disseny gràfic, logo, marca, teatre, mexic, catalunya

Cor de Maguey (Making Of)

Creació i disseny d’un logotip per a un grup de vuit dones artistes d’origen mexicà formades a la mateixa escola i residents a Catalunya. Unides per la necessitat d’escoltar i explicar el que passa al territori on habiten, honorar les vivències de la gent i reconèixer-se en la diversitat. La seva especialització és el Teatre Playback, una tècnica teatral nascuda a la ciutat de Nova York, que permet la participació del públic amb els artistes, animant a compartir les seves històries de la vida real. El target son institucions publiques, locals socials, organitzacions no governamentals, casals…

MOODBOARD. Predominen els colors càlids i impactants com el vermell i el negre. Sovint l’estètica de les imatges és punk, do it yourself, collages i de reciclatge. Es fa al·lusió a les emocions, al fòrum, la trobada… El to de la marca ha de ser amable i obert a tothom, per a gent jove d’esperit, solidària i altruista. La unió de cultures, sobretot la mexicana i la catalana és el concepte principal, la diferència són les components de la companyia, dones, migrants de Mèxic i actrius formades en la mateixa facultat.

logotip, tipografia, disseny gràfic, logo, marca, teatre, moodboard

OBSERVACIÓ I ANÀLISI. En general la paraula és bastant uniforme, mes encara que s’escriu en caixa baixa. Predominen les formes quadrades i rodones de manera que reforça per si sol el missatge que ha de transmetre: obert, social, solidaritat, vida, participació, amabilitat…

logotip, tipografia, disseny gràfic, logo, marca, teatre, analisi, conteo

FONTS DE CATALEG I ESBOSSOS. Identificació de les formes tipogràfiques que millor funcionen per al logotip i realització d’esbossos ràpids per explorar diversos camins.

logotip, tipografia, disseny gràfic, logo, marca, teatre, analisi, construcción, simbolo

VECTORITZACIÓ. Personalització de la marca, prenent com a base els esbossos previs i tipografies de catàleg, ajustaments d’interlletratge, posició dels nodes…

logotip, tipografia, disseny gràfic, logo, marca, teatre, analisi, construcción, simbolo

AJUSTOS FINALS I COLOR. Revisió de tots els elements gràfics per aconseguir una relació espacial harmònica. Creació de versions monocromàtiques i elecció de colors basats en el moodboard.

logotip, tipografia, disseny gràfic, logo, marca, teatre, analisi, construcción, simbolo

PRESENTACIÓ. Presentació del logotip al client, amb diferents versions, colors i en possibles gadgets.

logotip, tipografia, disseny gràfic, logo, marca, teatre, analisi, construcción, simbolo

Leave a Comment

Leave a Comment