l'Hospital del Tòrax, Terrassa, sketch, quaderns, dibuix, ceskus

l’Hospital del Tòrax de Terrassa

El dissabte passat vaig anar a la visita dels USKTerrassa a l’antic Hospital del Tòrax que enguany és el Parc Audiovisual de Catalunya. Ja coneixia més o menys el lloc perquè en una ocasió vaig estar treballant d’extra en una pel·lícula.

Mentre alguns dibuixaven els altres feien la visita, el gerent ens va explicar moltíssimes coses sobre l’edifici i el que més em va cridar l’atenció va ser l’estil d’arquitectura de l’edifici que és “feixista-italiana” pròpia de l’època en què es va construir doncs als anys 50 estàvem en plena dictadura. Aquest estil va néixer als anys 20 a Itàlia i va ser una imposició d’en Mussolini perquè els arquitectes dissenyessin els edificis basant-se en la roma imperial per aportar l’orgull al poble, seguidament en Hitler i Franco van fer el mateix a fí d’unificar i nacionalitzar-ho tot sota el seu mandat. El resultat és com una mena de retorn al Neoclassicisme, edificis monumentals amb una estètica molt kitsch que afavoria la propaganda política.

Quant al sketch vaig aprofitar per practicar noves tècniques per dibuixar arbres i cel anar perdent la por a pintar amb les aquarel·les que també molen molt. D’aquesta forma vaig poder fixar-me mes en els detalls de l’edifici i així equilibrar-ho tot.

Salut i sketching!

Leave a Comment

Leave a Comment