vazquez, comic, tebeo, biopic, bruguera, documental

Va de còmic

Ara que sembla que ja comença la tardor i convida estar a casa recollidet, et ressenyo uns quants documentals i pel·lícules on el còmic té un paper important.

Per començar et parlaré del Gran Vázquez, un biopic sobre un dels millors dibuixants de la peninsula que portava una vida del més trepidant, un home que va provocar més d’un mal de cap als que tenia al seu voltant, sobretot per la seva fama de no pagar mai res. Aquesta pel·lícula es va rodar amb l’ajuda de direcció de Manolito Vazquez, el seu fill.

pelicula, comic, tebeo, american esplendor, harvey pekar

American Splendor, va sobre la vida de Harvey Pekar, un gris oficinista d’un hospital de Cleveland, divorciat i amb un reduït cercle d’amics, entre ells, el conegut Robert Crumb que llavors es guanyava la vida dissenyant postals. Quan el mateix Crumb triomfa amb el còmic underground es dóna comte de què ell també pot fer el mateix…

documentales, peliculas, comic, tebeo, calvin y hobbes

Un homenatge al creador de Calvin i Hobbes, Bill Watterson, que va aconseguir revolucionar el món de les tires còmiques dels diaris i que ha influenciat a milers d’artistes. Un autor de cap a peus amb un estricte control sobre les seves creacions.

documentales, peliculas, comic, tebeo, bruguera, editorial, zipi-zape

Documental sobre l’Editorial Bruguera amb uns títols de crèdit sublims (tot s’ha de dir). Narra la història d’una empresa que va ser molt prospera gràcies a un verdader equip de gent amb molt talent, que malgrat el context de franquisme radical van poder tirar endavant.

documentales, peliculas, comic, tebeo, ralf, alemania, gai

Ralf Koning és un autor de còmics de temàtica gay, que amb molta ironia i humor ens apropa a temes essencials sobre les relacions humanes, tractant sense tabús l’homosexualitat, la religió, la política… Si no el coneixes, t’obrirà la ment.

documentales, peliculas, comic, tebeo, maus, nazismo

Maus és potser el còmic que es troba a totes les biblioteques del món. Un clàssic del dibuixant Art Spiegelman que també ha generat molta controvèrsia i diferents interpretacions.

Leave a Comment

Leave a Comment