recursos, moodboard, creatividad, work in process

Com fer un Moodboard?

Un moodboard és un poderós exercici que s’executa des de fa molts anys en l’àmbit de la il·lustració però en realitat moltes persones el practiquen sense pertànyer al sector. Qui no s’ha folrat la carpeta amb un recull dels logotips dels grups de música que li agradaven quan anava a l’institut? Bàsicament, serveix per plasmar tota la inspiració i tendències en un sol suport i és ideal per començar qualsevol projecte creatiu. Es podria considerar com una mena de prototip del que realitzarem i ens ajudarà a no perdre l’essència mentre avancem.

Per començar necessitem un concepte, les paraules clau del projecte que extraiem de l’encàrrec, amb unes cinc o sis tenim prou. Després fem la recopilació d’imatges. El material ens ha d’agradar i és important anotar les fonts perquè així sempre podrem aprofundir i investigar més si cal. Els que van créixer abans de la generació d’internet tenen la sort que havien de buscar les seves pròpies referències i van crear grans bancs d’imatges, avui dia la xarxa és un bon recurs però cal tenir en compte que per a qualsevol recerca sortiran els mateixos resultats per a tots i per això passa ara que hi ha molta producció que és molt semblant sense aportar res de nou. Per això és ultra-recomanable comprar llibres, revistes, còmics… portar sempre una càmera de fotografiar a la butxaca per “caçar” el que ens trobem quan sortim fora de l’estudi, buscar a la biblioteca del teu municipi i anar fent el nostre propi arxiu de referències. El següent pas és classificar tot aquest material en diferents carpetes, d’aquesta manera les nostres recerques seran mes acotades i podrem aprofundir molt mes. Per exemple, podem tenir una carpeta amb fotografies que ens poden servir com a models de figura humana, una altra de logotips de marques de material de muntanya, il·lustració infantil dels anys 50 …

El suport pot ser un suro a la paret de l’estudi o una paradeta, però si decideixes fer-ho Online et recomano Gomoodboard doncs el funcionament és molt senzill i efectiu. Tan sols has d’arrossegar la imatge al taulell i ja quedés fixada, permet fer l’exercici en grup compartint l’enllaç als usuaris, és gratis i no cal crear cap compte. Després ho pots imprimir per tenir-lo més a mà.

1 Comment

Leave a Comment

Leave a Comment